Linköpings universitet

Linköpings universitet, LiU

Linköpings universitet (LiU) har funnits sedan 1975 och är idag ett av Sveriges större lärosäten. LiU erbjuder utbildningsprogram med inriktning mot en profession, så som psykolog, läkare, lärare, civilekonom och civilingenjör samt väldigt många fristående kurser. Universitetet har varit först i Sverige med bland annat problembaserat lärande och tvärvetenskaplig temaforskning. Linköpings universitet är även känt för sitt myllrande studentliv bestående av kravaller (fester), ovvar (overaller), cykelkaos, studentkörer, studentorkestrar, festerier, fadderier och mästerier.

 

 

Vid LiU går ungefär 27 000 studenter, varav ca 17 800 finns på Campus Valla som ligger ca 3 km från Linköpings centrum. Nära till naturen, nära till Donken, nära till träningshall, nära till stan - perfekt läge, helt enkelt! Och här kommer PS17 att hålla till! Trots namnet Linköpings universitet har LiU sammanlagt fyra campusområden fördelade på tre orter: Campus Valla och Campus US (båda i Linköping), Campus Norrköping och Campus Lidingö – Carl Malmsten Furniture Studies.

 

Vill du veta mer om LiU? Klicka här för att komma till LiU:s hemsida och här för att komma till instagram!

Psykologprogrammet

Psykologprogrammet i Linköping startade 1995 och sammanlagt läser ca 250 personer på programmet varje år med knappt 50 personer i varje klass.

 

Programmet har antagning på hösten och nya vilsna psykologstudenter välkomnas av ett glatt gäng psykologstudenter iklädda mustasch och hatt, vid namn Fadderiet Freud. För att göra studietiden extra rolig så har psykologprogrammet även ett eget festeri som heter PsyKO, som anordnar sittningar, kravaller (fester) och som sjunger ljuva sånger under diverse tillställningar. Håller i spakarna gör den eminenta styrelsen i Stimulus, som är psykologprogrammets sektion. I övrigt finns exempelvis PUST som anordnar olika idrottsrelaterade event, Psykologisation som är experter på organisationspsykologi och Genusförenus, för genusintresserade studenter.

 

Det som gör detta psykologprogram speciellt är att utbildningen bygger på en pedagogik som kallas för problembaserat lärande (PBL), där studenterna arbetar i basgrupper tillsammans med en handledare och söker sin egen kunskap. På detta sätt lär sig studenterna att själva identifiera kunskapsbehov, blir bra på kunskapssökande, problemlösning samt på att arbeta i grupp. Studenterna blir med PBL mer fria att inrikta sitt läsande utifrån eget intresse, vilket gör att det finns en liten risk att snöa in på det som man själv tycker är kul, men som tur är så finns handledaren hela tiden med i bilden för att se till att vi håller oss kvar på rätt väg.

 

För att komma till psykologprogrammets hemsida, klicka här! http://www.psykologprogrammet.se/

 

Mail: info@ps17.se

Hashtag: #ps17liu

Copyright @ All Rights Reserved