FAQ

Det kan vara svårt att veta exakt vad man ska ta med sig till PS, hur sovsalarna fungerar eller exakt vad som ingår i PS. Oavsett om man kommer hit första gången eller för fjärde gången kan det fortfarande finnas lite osäkerheter. Därför har vi knåpat ihop lite svar på frågor som ni kanske undrar över gällande hur det funkar, i alla fall här i Linköping PS17.

 

 

Q. Vad är PS17 Linköping?

 

PS17 Linköping är den tionde upplagan av den årliga PS-kongressen som anordnas via Psykologstudent Sverige. Kongressen vänder sig till alla psykologstudenter och PTP-psykologer runt om i Sverige och arrangeras i år, som namnet antyder, i Linköping. Den allra första kongressen gick faktiskt av stapeln här i Linköping 2008. PS17 blir alltså den 10:de upplagan av PS-kongressen!

 

Under kongresshelgen kan du gå på föreläsningar, workshops, panelsamtal, mässa och mycket mer. Allt med temat psykologi och för vår framtida roll som psykologer. Du har även möjlighet att delta i lördagskvällens bankett, mingla med framtida kollegor, prata en massa psykologi och träffa studenter från olika lärosäten med mera.

 

Denna helg vill du inte missa, skriv upp datumen 5-7 maj i kalendern genast!

 

 

Q. Vad innebär medlemskap i PS?

 

Psykologstudent Sverige – eller PS kort och gott – är en oberoende förening som organiseras av och för Sveriges psykologstudenter och PTP-psykologer. För att kunna gå på PS17 måste du bli medlem men medlemskapet innebär också, förutom att du stödjer PS verksamhet, att du har möjlighet att söka pengar till ett projekt du har lust att genomföra. Alla projekt som kan härledas till möten mellan lärosäten kan du söka pengar för: fester (fast inte för alkohol), resor och föreläsningar som man ordnar över lärosätesgränserna. I första hand går medlemsavgiften till att säkerställa PS-kongressens fortlevnad, och överskottet (om det blir något) går till den där bidragspotten. Du kan till exempel söka resebidrag till PS-kongressen.

 

Du blir medlem i och med att du köper en kongressbiljett. Medlemskap kostar idag 200 kr.

 

Läs mer om PS här på vår hemsida eller besök deras hemsida.

 

 

Q. Hur fungerar det med sovplats?

 

Vi erbjuder sovplatser i ett begränsat antal så det är bra att boka direkt när biljetterna släpps om du är i behov av en sovplats. Dessa platser erbjuds för en mindre summa. Sovplatsen innebär att du sover i en sovsal, närmare bestämt en sporthall på universitetsområdet. Där har du tillgång till duschar och skåp för värdesaker (ta med eget hänglås) och nära till PS dagsaktiviteter. Härifrån går också bussarna till lördagskvällens bankett. Du måste ta med eget underlag att sova på och något att sova i.

 

Scandic Frimurar hotell erbjuder billiga hotellrum till PS-kongressbesökare 5-7 Maj.

Priserna som gäller är:

  • Enkelrum standard 700:-
  • Dubbelrum standard 900:-
  • 3-bäddsrum standard 1100:-
  • 4-bäddsrum standard 1300:-

 

Priserna är per natt och i priset ingår frukostbuffé. Ange bokningskoden Student-PS17 vid bokning. Erbjudandet går inte att kombinera med andra erbjudanden eller rabatter.

 

För att boka kontaktas hotellet direkt:

Scandic Frimurarehotellet

Tel: 013-495 30 10

Email: frimis@scandichotels.com

 

 

 

Q. Vad ingår det för måltider?

 

  • I en kongressbiljett ingår lunch på lördag.
  • Har du köpt till sovplats ingår även frukost på lördagen.
  • Bankettbiljetten innefattar en trerättersmiddag.

 

 

Q. Vad innebär PS årsmöte?

 

Årsmötet hålls traditionsenligt på söndagen av PS-kongressen. Under mötet väljs nästa verksamhetsårs styrelse in.

 

 

Q. Hur köper jag biljett?

 

Du köper din biljett här. Biljetterna går att köpa från och med kl 18 den 27:e februari. När du köper din biljett kan du bland annat välja om du vill ha en sovplats, gå på banketten och åka buss från campus till banketten under lördageftermiddagen.

 

 

Q. Hur väljer jag vilka föreläsningar jag vill gå på?

 

Föreläsningar bokar du under ett senare tillfälle, dock också här på vår hemsida. Håll koll här, på vår Facebook eller Instagram så kommer du inte missa det!

 

 

 

 

 

 

Välkomna till PS17 Linköping!

 

Välkomna hit!

PS17 Linköping

 

Mail: info@ps17.se

Hashtag: #ps17liu

Copyright @ All Rights Reserved