Allmän information

Packlista

 

Tip på saker som är bra att packa är:

- Öronproppar och sovmask (eftersom ni kommer sova i en stor sal)

- Liggunderlag och sovsäck

- Inneskor

- Hänglås, då skåp finns att tillgå

- Handduk och andra hygienartiklar

- Laddare

- Kläder du vill ha på dig under helgen

- Något du känner dig fin i till banketten

- Legitimation (till incheckningen)

Mat

 

Lunchen på lördag kommer att serveras på Zenit/Zodiaken och i Key (se karta över Campus). Det kommer vara två sittningar under lunchen, se ditt besökspass för vilken sittning och vilken restaurang. Lunch kommer att serveras från 12.00 till 13.30. Det kommer serveras vegetarisk kinesisk Chop Suey. Specialkost beställs vid bokning av biljetter till kongressen.

 

Sovsal

 

Sovsal är i Campushallen (se karta över hela Campusområdet) där även invigningen på fredagen kommer att hållas. PS besökare har en egen ingång på kortsidan av Campushallen.

Incheckning till sovsal kommer att påbörjas efter invigningen från kl 20.30. Följ anvisningarna på golvet och funktionärernas instruktioner över var en får sova.

Sovsal ska vara utrymd på söndagen senast kl 10.

I anslutning till sovsal finns det omklädningsrum och duschar.

Frukost ingår och serveras i Key (se karta över Campus).

Tips! Ta med öronproppar och sovmask (eller liknande) då det inte kommer vara helt mörkt i

 

Förhållningsregler i sovsal

Glas är absolut förbjudet då salen vanligen används för barfotaträning

Alkohol är förbjudet

Utomhusskor är förbjudet och det finns plastpåsar i goodiebagen där de kan förvaras

Saker lämnas på egen risk men det finns värdeskåp som det behövs hänglås till. Hänglås kan köpas på Campushallens reception

Det kan förekomma ljud från närliggande salar under dagtid från Campushallens ordinarie träningsaktiviteter

Tyst från kl. 22

 

Incheckning

 

Det första ni behöver göra när ni anländer på Campus är förstås att checka in. Detta görs i Sal A38, på övre plan i A-huset (se karta). Det här har era ambassadörer koll på och de har även fått en speciell tid för incheckning som gäller just för ert lärosäte. Ni som kommer själva kan droppa in när som helst under fredagen. När ni kommer på fredagen så kommer det även finnas en garderob för att dumpa packning. Vid incheckningen får ni ett besökspass som ni behöver bära för att komma in på föreläsningar, sovsal och matsal samt en goodie bag. För att få ut besökspass och goodie bag så krävs legitimation.

 

Transport

 

Här är all information ni kan tänkas behöva för att resa inom Linköping samlad. Linköping är förvisso inte en stor stad och med extra tid och energi går det att ta sig fram till fots. Om tiden är knapp eller energin låg är buss ett alternativ. Information om varifrån bussarna går och hur mycket det kostar kommer här nedan, men först vill vi informera om att det inte går att köpa biljetter ombord på bussen. Det kräver alltså lite förberedelse för att åka på bussarna i Linköping. Det finns elektroniska biljetter som köps i mobilen, pappersbiljetter och reskassa. Skillnaden mellan biljetterna och hur man köper dom beskrivs nedan.

 

Busslinjer

Det finns flera bussar som går mellan Linköpings stadskärna och Campus Valla:

 

3 Resecentrum - Ryds Centrum

4 Resecentrum - Lambohov

12 Resecentrum - Lambohov

20 Resecentrum - Mjärdevi

 

Busshållplatser på Campus

Eftersom campus är stort finns det flera busshållplatser att välja mellan som har olika busslinjer som går förbi:

På ena sidan campus ligger busshållplatsen Campushallen som ligger precis vid, ni gissade det, Campushallen. Där kommer de som valt att bo i gympasal att befinna sig. Från denna busshållplats går linje 4.

I andra änden av campus där föreläsningarna kommer hålla till ligger busshållplatsen Solhaga. Från den går linje 3.

Mellan dessa två hållplatser ligger busshållplatserna Universitetet, Vallfarten och VTI. Från dessa går linjer 12 och 20.

 

Campus är inte så stort att det tar en evighet att gå från ena till andra sidan, utan så länge du kommer till någon av hållplatserna så har du kommit rätt. På Östgötatrafikens hemsida https://www.ostgotatrafiken.segår det att söka resor, hitta närliggande hållplatser och se när bussarna går. På dagarna brukar de gå relativt ofta, men de kan gå sämre senare på kvällen.

 

Busshållplatser i stan

För att komma relativt centralt i Linköping kan man gå av vid dessa hållplatser:

Stora torget (linje 3)

Trädgårdstorget (linje 4)

Klostergatan eller Länsstyrelsen (linje 12)

 

Resecentrum är inom gångavstånd till Linköpings centrum och där kan man byta till de allra flesta linjer.

 

Östgötatrafikens app

Om man har behov av att åka buss inom Linköping (och om man äger en smartphone) så rekommenderar vi att man laddar ned Östgötatrafikens app. Där kan man kolla upp vilken tid bussarna går och vilken hållplats som är närmast. Från appen kan man även köpa biljetter genom att knappa in ens bankkortsuppgifter.

 

Priser i appen:

Enkelresa ungdom (25-årsgräns) 25 kr

Enkelresa vuxen 35 kr

 

Reskassa

Om man planerar att åka mycket buss under helgen kan det vara till fördel att införskaffa ett resekort och fylla det med reskassa. Själva kortet kostar 20 kr och sedan kan man fylla det med en pott på minst 100 kr. Resekort och reskassa införskaffas på olika försäljningsombud såsom Pressbyrån vid Stora torget och resecentrum. Sedan finns det så kallade Quickomater på olika ställen i Linköping. I dessa kan man både köpa nytt resekort och fylla på reskassa. Det finns till exempel en automat på campus vid Zenit (se karta över campus) och vid Linköpings resecentrum.

 

Priser med reskassa:

Enkelresa ungdom (25-årsgräns) 16 kr

Enkelresa vuxen 24 kr

Dygnsbiljett ungdom 32 kr

Dygnsbiljett vuxen 48 kr

 

Tips 1) om man vet med sig att man ska åka mer än en enkelresa på ett dygn så lönar det sig med dygnsbiljett.

Tips 2) man kan åka två personer på ett resekort, så gå ihop två och två på en reskassa om man vill se till att hela potten går åt.

 

Konventionell biljett

Det går även att köpa hederliga pappersbiljetter. Det kan göras på samma ställen som man kan köpa reskassa, det vill säga i Quickomater och på försäljningsombuden.

 

Bussar till banketten

För de som har bokat sovplats på Campushallen så ingår resan till och från banketten som hålls på Linköpings konsert och kongress. Bussarna avgår från Campushallen. Två bussar åker vid 17:30 och två bussar åker 18:00. Vad gäller hemresan så kommer en buss åka två vändor vid 00:00 och för de som vill stanna längre kommer en buss åka två vändor vid 02:00. Det som menas med två vändor är att bussen åker när den är fylld och kommer sedan direkt tillbaka och hämtar de som inte fick plats.

 

Konsert och kongress är centralt beläget och många busshållplatser ligger i närheten om man vill ta sig till och från banketten på egen hand.

 

 

Hitta till föreläsningar

 

Föreläsningarna kommer främst hållas i A-huset men även i C-huset (se kartor). Vi har försökt göra kartorna så tydliga som möjligt och även placerat ut pilar och skyltar lite överallt på campus. Leta dig fram till ingång 15 eller 17 i A-huset och 16 eller 20 i C-huset så kommer allt lösa sig. Ett tips för att hitta i husen är att alla lokaler som börjar på 2 ligger på entrévåningen och alla lokaler som börjar på 3 ligger en våning upp. Har du svårt att hitta så rycker du enklast tag i en funktionär - någon med ett guldband på sig – och ber denne visa dig rätt.

Information inför kongressen

Karta över Campus

Linköpings Universitet är ett logistiskt underverk, där hela Campus ligger längs en spikrak huvudgata som kallas för Corson. Kongressen kommer hållas längst upp på Corson, i A- och C-huset. Sovsalarna kommer finnas i Campushallen, längst ner på Corson. Lunch kommer serveras i Zenit och Zodiaken (som båda ligger i hus Zenit) och frukost i Key. I nedre delen av kartan ser ni busshållplatser och i övre delen hittar ni våriga promenadstråk.

Karta över A-huset

Plan 2 & plan 3

Karta över C-huset

 

 

Mail: info@ps17.se

Hashtag: #ps17liu

Copyright @ All Rights Reserved