Aktiviteter

Många saker är inplanerade under helgen så vi har gjort ettlitet schema för hur det ska se ut så att ni inte missar något ni vill gå på! Små förklaringar på schemat kanske bör göras så att alla verkligen förstår.

 

  • När det står tider med ett bindesträck emellan betyder det att det är starttid och sluttid på en aktivitet. Ex. Invigning 18.00-19.00.
  • När det är ett komma mellan tider betyder det att det är olika starttider för en sktivitet. Ex. Dans workshop 12.10, 12.45.
  • Den lilla klämman för mässan betyder att det är de tiderna som mässan pågår.

 

Läs mer om de enskilda aktiviteterna under schemat!

 

Fredagens aktiviteter

19.30- Spelkväll

Utmana de andra lärosätena i Trivial Pursuit, Alias eller kanske Finns i sjön!

 

Var? Café Ellen i Keyhuset

 

21- Filmvisning

Varva ner inför kvällen med filmvisning! Vi visar filmen Skörheten.

 

Var? Campus, Key-huset, sal Key1

 

 

Lördagens aktiviteter

07.30-08.15 Morgonträning: Acroyoga

Hur mår ryggen efter natten på gympasalsgolvet? Kickstarta dagen med acroyoga! Föranmälan krävs, men ingen tidigare yoga-erfarenhet.

 

Var? Campus, Key-huset, sal KY24

 

12.10-12.55, 12.45-13.30: Dansworkshop

Dansa Batchata!

 

Instruktörer från Dansarna.se håller i en crashcourse i pardansen Bachata. Tips: Tillfälle att showa dessa nya danskunskaper kan eventuellt dyka upp senare under dagen. Föranmälan krävs.

 

Var? Campus, C-huset, sal T1

 

 

Söndagens aktiviteter

10.00-12.00: Pärla med Under Kevlaret

Du har chansen att träffa Mårten, grundaren till Under Kevlaret och delta i Under Kevlarets arbete genom att pärla ett armband eller två!

 

Under kevlaret jobbar mot machokulturen och för att få killar att känna sig trygga i att visa sina känslor. Kombinationen av skadliga maskulinitetsnormer och tabun kring psykisk ohälsa sätter killar i en tuff sits - Under Kevlaret tror starkt på att det är en grundläggande orsak till att självmordsstatistiken visar att män står för 70% av självmorden i Sverige. Under Kevlarets arbete syftar till att motverka att unga killar lider i tystnad. Föreningen har exploderat på bara ett år och inkluderar nu både blogg, podden Manskligt, ambassadörskap i form av Kevin Austin och shop där du bland annat kan hitta fina UnderKevlaretarmband.

 

Nu har du som deltagare på PS17 möjlighet att vara aktiv i denna rörelsen. Kom och lyssna på när Mårten som berättar om Under Kevlaret och pärla ett armband eller två som du kan köpa för en billigare peng eller som under kevlaret kan sälja i sin shop för att fortsätta finansiera rörelsen. Över pysselbordet kan vi prata om helgens upplevelser, framtida jobb eller bara vara, landa innan hemfärden.

 

Var? Campus, A-huset, sal A 25.

 

Välkommen!

 

10.00-12.00 Beachvolleyboll

Solen skiner alltid i Linköping - självklart kan man spela beachvolleyboll i maj. Volleybollmatch, skönt häng och bra musik utlovas.

 

Var? Colonia Volleybollplan, precis vid campus.

 

 

10.30-11.30 Medveten Närvaro

En stund medveten närvaro

 

Här får du ägna en stund åt att stanna upp och ge dig själv återhämtning, samtidigt som du får lära dig om hur medveten närvaro kan tränas. En kan vara pigg och inspirerad likväl som trött och urladdad efter en fullspäckad PS-helg. Kom ändå och var med på dina villkor. Vi gör det till en lugn och trevlig stund!

 

Hanna Ström, psykologstudent på termin 10, guidar dig igenom övningar för att avautomatisera hjärnan lite, träna på styrning av uppmärksamhet, stanna upp och observera i nuet eller släppa på anspänning. Vi gör några kortare övningar för medveten närvaro i tex tankar, känslor, kropp eller sinnen. Förhoppningen är att du ska få en skön stund ägnad åt dig själv och kanske finna idéer till hur medveten närvaro kan hjälpa dig i ditt vardagsliv.

 

Var? Campus, A-huset, sal A35

 

Mail: info@ps17.se

Hashtag: #ps17liu

Copyright @ All Rights Reserved